C# Object Kullanımı Günlükler



Ara sıra birbirinin yerine kullanılmalarına mukabil, dershane ve nesne farklı şeylerdir. Sınıf bir nesne türü tanılamamlar, ancak nesnenin kendisi değildir. Nesne, bir dershaneı gerçek saha müşahhas bir varlıktır ve bazen bir dershaneın örneği olarak adlandırılır.

Property’ler kaynar kodun gösterişsiz bir syntax kullanarak metot çağırmasına ruhsat verir. CLR dü çbedel property sunar: parametresiz property, görgüsüz property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

C# programlama dilinde tanılamamlanan ve metot olarak adlandırılan kârlevlerin kafa adresini tevkif etmek bağırsakin kullanılan strüktürya delegate yahut temsilci denir.

Compiler kendisi bir property adında bir private field oluşturur. Bu tempo property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin sağlamladığı avantajlardan birisi. Dunda dü farklı kullanmaı gösterelim.

AcceptTab                : VArsayılan kıymeti "false"'dır.şayet "true" yapmış olursanız Klavyeden Tab Tuşuna tabldığındaki öteki nesnelere gitmez.

Bu kod, aynı nesneye kafavuran dü nesne mebdevurusu oluşturur. Bu nedenle, tarafından object3 nesnede yapılan bütün tebeddülat ahir kullanımlarına object4yansıtılır. Sınıfları omurga saha nesneler müracaat ile başvurduğu için, sınıflar müracaat türleri olarak bilinir.

Fevkdaki kullanım, sık sık karşılaşmış olduğumız örgüya benziyor. Bazı durumlarda sınıflara, henüz nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken aşağıdaki şekilde bir tasarruf gerçekleştirilir:

Derece: Object bir nesne içerisinde gizlenen bir kadir Boxing maslahatlemine basıcı tutulur, zımnında o kıymeti done tipi ile alay malay (örneğin int sinein icma kabilinden) bir işleme basıcı tutabilmek kucakin Unboxing sorunlemi uyglanmalıdır.

UseWaitCursor            : Cursorun form üzerine vardığında bekleme iconunu kazanmasını esenlar.

Text            C# Object Kullanımı                : Burası formun üstteki yazkaloriı bileğteamültirmemizi katkısızlar.

Ovamızın fevkdaki satırlarında da bahsettiğimiz kabilinden struct C#’ta value type yaratabileceğimiz örgüdır.

TextBox'a yalnızca belirli bir uzunlukta sağlam girişi gestaltlmasını esenlayabilirsiniz. Bu, tekst sınırlamaları olan alanlar bâtınin kullanışlıdır.

Bu makalede, bu şemalara ve bunların özelliklerine umumi bir bakış esenlanır. Bu serinin bir ahir makalesinde nesneleri tanılamatma.

Şimdi projeme bir klasör ekliyorum ve yerine Interface makaslamakyorum. Klasör üzerinde sağ tık yapıp Add diyerek bir New Item diyorum ve bir Interface ekliyorum.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “C# Object Kullanımı Günlükler”

Leave a Reply

Gravatar